Agilitykurssit

kurssitjaluennot

Agilityn pohjataidot

Kurssilla rakennetaan nimensä mukaisesti agilityn pohjataitoja, jotka on hyvä olla ennen varsinaisen agilityn aloittamista. Harjoitusten myötä varsinainen esteopetus on helpompaa. Kurssilla harjoitellaan mm. koiran palkitsemista, kehonhallintaa, kohdetyöskentelyä, luopumista, kuuntelemisen taitoja, suuntakäskyjen ja tiukkojen käännösten pohjataitoja ja rauhoittumista/oman vuoron odottamista. Suosittelemme pohjataitokurssia tai vastaavia taitoja ennen pentuagility/agilityn alkeiskurssille tuloa. Kurssi sopii erittäin hyvin myös nuorille pennuille.
Kurssijakso sisältää 12 harjoituskertaa.

Kurssihinta 349€ Hinta sis. alv. 24 %.

 

Pentuagility/ Agilityn alkeiskurssi

Agility Akatemia tarjoaa laadukkaan ja turvallisen alun agilityn harrastamiselle. Agilitykoiran peruskoulutus on tärkeää tehdä oikeaoppisesti, jotta myöhemmin ei tarvitse nähdä ylimääräistä vaivaa virheiden korjaamiseen. Koulutuksemme tarjoaa koirakoille parhaat menetelmät kehityksen tueksi.

Pentuagilitykurssilla /Agilityn alkeiskurssilla opetellaan koiran motivoimista, estesuorituksia, ohjaamisen perusasioita sekä ohjaustekniikoita. Painotamme erityisesti esteiden oikeaa ja itsenäistä suorittamista. Kursseillamme huomioidaan aina koiran ikä ja fyysinen kehitys. Siksi pennuilla ei pidetä rimoja hypyissä eikä harjoitella korkeaa A-estettä.

Alkeiskurssilla on 4-5 koiraa/tunti.

Kurssijakso sisältää 12 harjoituskertaa.

Kurssihinta 349€. Hinta sis. alv 24%.

 

Alkeisjatkokurssi

Kurssilla jatketaan siitä mihin alkeiskurssilla jäätiin. Jatkamme edelleen koiran esteopetusta ja sen kehittyessä lisäämme harjoituksiin vähitellen enemmän ohjauskuvioita. Kehitämme jatkuvasti koiran ohjautuvuutta eli opetamme koiraa lukemaan paremmin ohjausta ja näin parannamme koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä, joka on lajimme ehkä se tärkein asia.

Opetamme ohjaajalle lajin tärkeitä perusteita eli lajinomaisia koirankoulutus taitoja, ohjauksen oikeaa ajoitusta, ohjaustekniikkaa, sekä eri tilanteisiin parhaiten soveltuvia ohjausvalintoja.

Kurssijakso sisältää 12 harjoituskertaa.

Kurssihinta 349€ Hinta sis. alv. 24 %.

 

Jatkokurssi

Kurssi on tarkoitettu alkeiskurssin käyneille koirille.

Kurssilla jatketaan yksittäisten agilityesteiden harjoittelua tavoitteena itsenäiset ja varmat estesuoritukset.

Lisäksi jatketaan ohjaamisen perusteiden opiskelua lyhyillä estesarjoilla.

Kurssijakso sisältää 12 harjoituskertaa.

Kurssihinta 349€ Hinta sis. alv. 24 %.

 

Kontaktikurssi

Agilityn kontaktiesteet – kurssilla tehdään pelkästään kontakteja.

Viikkokursseilla keskitytään ohjaukseen ja kontakteja ja pujottelua ei ehditä tehdä niin paljon kuin olisi tarpeen niiden esteiden osaamiseksi.

Kurssi sopii sekä aloittelijoille, että kilpaileville, jotka haluavat opettaa kontaktit uudestaan tai vahvistaa koiran osaamista.

Kurssilla on mahdollista harjoitella pysäytyskontakteja tai juoksukontakteja.

Kurssijakso sisältää 6 harjoituskertaa.

Kurssihinta 175€. Hinta sis. alv. 24%.

Esimerkkejä juoksu- ja pysäytyskontakteista:

 

Tekniikkakurssi

Agilityn tekniikkakurssilla keskitytään eri tekniikoiden opetteluun ja parantamiseen (valssi, takaaleikkaus, poispäin kääntyminen, irtoaminen, sylikäännös, niisto, kuljetus, puolivalssi, pakkovalssi, twist, välistäveto jne).

Jokaiselle tunnille on omat teemansa.

Harjoitukset ovat lyhkäisiä tekniikkapätkiä.

Sopii kaikentasoisille.

Kurssijakso sisältää 12 harjoituskertaa.

Kurssihinta 349€. Hinta sis. alv. 24 %.

 

Pujottelukurssi

Agilityn pujottelukurssilla tehdään pelkästään pujottelua. Kurssi sopii sekä aloitteleville että kilpaileville. Tavoitteena saada koiralle itsenäinen, nopea pujottelu.

Kurssijakso sisältää 6 harjoituskertaa.

Kurssihinta 175€. Hinta sis. alv. 24 %.

 

Valmennusryhmät

Agilityn valmennusryhmät on tarkoitettu kilpaileville ja kilpailemisesta kiinnostuneille. Kurssilla harjoitellaan koiran ja ohjaajan yhteistyötä, oikea-aikaista rytmittämistä, radanlukutaitoa, eri ohjausvaihtoehtoja ja tekniikoita. Eri ohjaustekniikoita ja ohjausvaihtoehtoja kellotetaan ja opitaan radanlukutaidon lisäksi itselle nopeimpien ohjaustapojen valitsemista. Valmennusryhmät kootaan koirakoiden tason mukaan. Ryhmiä on aina kilpailu-uraansa aloittavista SM ja MM karsintoihin valmistautuville.  Valmennusryhmissä 4 koiraa/tunti.

Kurssijakso sisältää 12 harjoituskertaa.

Kurssihinta 349€. Hinta sis. alv 24 %.