Jonna Aaltonen

Jonna_Aaltonen

Olen Jonna Aaltonen, synnynnäinen koirahullu Helsingistä, joka sai ensimmäisen oman koiran 10-vuotiaana. Agilitya olen harrastanut vuodesta 2002. Minulle agility on ennen kaikkea ihanaa puuhastelua koiran kanssa. Kouluttajana pyrin aina siihen, että jokaisella koiralla on valtavan hauskaa ja niin koira kuin ohjaaja antavat kaikkensa ja nauttivat tekemisestä 110%. Olen harrastanut agilitya useamman eri kokoisen ja rotuisen koiran kanssa. Kokemusta löytyy sekä vaikeammin motivoitavista, häiriöherkistä koirista, että hieman hullummasta päästä olevista vauhtihirmuista. Olen käynyt sekä kotimaisten että ulkomaisten huippukouluttajien opeissa, mutta pääasiassa tykkään pohtia koulutuksellisia pähkinöitä kavereiden sekä koulutettavien kanssa. En vältä ongelmia ja haasteita vaan nautin niiden ratkaisemisesta.

Taitojen opettaminen koirille on mielestäni superkivaa ja pyrin siihen, että koiralla on selvä käsitys siitä mitä tehdään ja että motivaatio kaikkeen tekemiseen on korkea. Miten siihen päästään on koirakkokohtaista, mutta uskon, että jokaisesta koirasta löytyy innokas menijä. Jokainen koirakko on oman elämänsä maailmanmestari!

Tällä hetkellä omaan laumaan kuuluu
– sekarotuinen Winston (medi3, ”FI AVA”, ”FI AVA-H”, piirimestari 2018 ja 2019, Halli-SM 5 2018)
– bordercollie Link (maxi3, WAO joukkueessa 2019, SM finalisti 2018…mutta tällä hetkellä saikulla)
– bordercollie Yoshi (höpsö teinipoika)

Koulutuksissani käyneet kuvaavat minua muun muassa näin:

”Haasteista pitävä kouluttaja, joka koiralähtöisesti haastaa hienosti ohjaajaa. On rehellinen ja ymmärtäväinen kuitenkin huumoria ja hauskanpitoa unohtamatta.”

”Kannustava ja reilu kouluttaja. Tiukka, mutta hyvällä tavalla – potkii kiltisti eteenpäin. Tsemppaa kun on hankalaa ja elää mukana hyvissä ja huonoissa hetkissä.”

”Positiivinen, taitava koirankouluttaja, joka kouluttaa koiran ehdoilla ja haluaa tehdä koirakoista osaavia pohjataidoista lähtien.”

Koulutan mielelläni suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.